برونشکتازی

برونشکتازی

تعریف برونشکتازی: در لغت به معنای اتساع  برونش است.
به طور کلی ، برونشکتازی تخریب دائمی برونش است که دارای بافت غضروف ، عضله و سافت است. یعنی می تواند تا شاخه های ششم و هشتم برونش ها رخ دهد.
برونشکتازی می تواند کانونی، پراکنده و یا پاتوژنز باشد.

برونشکتازی
برونشکتازی

پاتوژنز برونشکتازی بسیار متفاوت است. اما به طور کلی ، وقتی عفونت راه هوایی رخ می دهد ، به دیواره برونش آسیب می رساند. در نتیجه ، دیواره برونش تخریب و گشاد می شود. این آسیب و گشاد شدن در دیواره برونش باعث ایجاد این عفونت می شود. تخلیه نکنید و کانونی باشید که باعث تخریب مداوم و عفونت شود.
بنابراین منبع عفونت اکنون یا باکتریایی است یا ویروسی.
حتی کمبود ایمونوگلوبولین نیز می تواند باعث این اتفاق شود.
CF از تخلیه ترشحات و در نتیجه رشد میکروب ها و عفونت جلوگیری می کند که در نهایت منجر به برونشکتازی می شود.
بنابراین آسیب شناسی با عفونت شروع می شود ، اما آنچه باعث عفونت می شود بسیار متنوع است.

علل عفونی و علل برونشکتازی

آدنو ویروس و آنفلوانزا
باکتری هایی مانند استافیلوکوک ، کلبسیلا و بی هوازی
باسیل سیاه سرفه
عفونت HIV
سل
مایکوباکتریوم 6 غیر سل

اینها علت عفونت هایی است که منجر به برونشکتازی می شوند. هنگامی که برونشکتازی رخ می دهد ، یک سری عفونت های دیگر نیز رخ می دهد که تشدید برونشکتازی نامیده می شود.

بعضی اوقات میکروب هایی که وارد بدن فرد می شوند در شرایط عادی بیماری ایجاد نمی کنند. اما وقتی نقصی در بدن بیمار وجود داشته باشد ، باعث می شود که دیواره راه هوایی دفاع مناسبی در برابر میکروب ها نداشته باشد.
مثالی از اختلال حرکتی چشم این است که راه هوایی به درستی از میکروب ها و مواد خارجی پاک نشده و در نتیجه باعث برونشکتازی می شود.
به این وضعیت دیسکینزیای مژکی اولیه گفته می شود که نوعی نقص ژنتیکی اتوزومال مغلوب است که باعث ایجاد 9 تا 18 درصد موارد برونشکتازی می شود.

یک نوع فرعی از این بیماری وجود دارد که سندرم کاتاگنر نام دارد. تفاوت این سندرم با انواع دیگر این بیماری این است که با توجه به این واقعیت که در جنین ، اندام های بدن توسط مژه ها در مکان صحیح قرار می گیرند ، در حالی که بدن مژه ندارد. یا حرکت مژه ها مختل شده است.

یعنی 91٪ افراد مبتلا به دیسکینزیای مژگانی اولیه دچار وارونگی سیتوس هستند. یعنی احشای به طور تصادفی قرار گرفتند. به عنوان مثال قلب به جای سمت چپ در سمت راست قرار دارد.

افراد مبتلا به این زیرگروه نیز برونشکتازی و سینوزیت دارند (از اسلایدها). در مادری که مبتلا به برونشکتازی است اما دچار situs inversus نیست ، ممکن است فرزندش این عارضه را داشته باشد زیرا کاملاً تصادفی و به طور تصادفی است.
اگر در تولید ایمونوگلوبولین ها اختلالی ایجاد شود و فرد دارای ایمونوگلوبولین کبدی باشد ، این کمبود باعث می شود تا یکی از مکانیسم های مهم بدن ما در برابر کپسول ها مصون باشد و عفونت اغلب در مجاری تنفسی رخ می دهد. .
یکی از بیماری هایی که دارای این مکانیسم است ، کمبود ایمنی متغیر متداول (CVID) است.
این بیماری نوعی اختلال در سلولهای است که منجر به اختلال در تولید آنتی بادی می شود.
این بیماری رایج خوانده می شود زیرا در 8 نفر از 29111 نفر در جمعیت عمومی رخ می دهد.
متغیر است زیرا تظاهرات آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
بیمارانی هستند که کمبود زیرگروه igG2 دارند. این افراد مستعد ابتلا به برونشکتازی نیز هستند.
کمبود آنتی تریپسین آلفا -8 باعث آمفیزم پاناسینار می شود. با این حال ، در برخی افراد نشان داده شده است که باعث برونشکتازی می شود.

سندرم ناخن زرد – افرادی هستند که دارای لنفاوی هیپوپلاستیک و ویژگی های آنها هستند:
ورم لنفاوی -8
افیون جمع -2
تغییر رنگ زرد ناخن -3
4. برونشکتازی (در 41٪ موارد)
آسپرژیلوز برونکوپلومونر آلرژیک – این به دلیل حساسیت بیش از حد به آسپرژیلوس رخ می دهد. این افراد در تماس با Aspergillus آنتی بادی ایجاد می کنند. کمپلکس آنتی ژن و آنتی بادی سیستم ایمنی بدن را فعال کرده و باعث آسیب برونش و برونشکتازی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *